torsdag 11 augusti 2011

Mkt som händer

Vår lilla puppie har nu snart blivit hela 6 månader och väger 15 kg. Mkt i våra ögon, men inte om man jämför med hennes ena kullsyskon - en hane som väger 21,5 kg!

Mycket kul och spännande händer framöver i Ninjas liv. Nästa vecka är det inskolning på dagis!
Hon ska börja med 3 korta dagar (8.00-13.00) nästa veckan för att sedan fortsätta med 3 hela dagar i veckan. Har besökt 3 olika dagis men detta verkar passa oss bäst: Champions hunddagis. Hoppas det blir bra. Aldrig behövt använda dagis för våra hundar tidigare men i och med köpet av Ninja förstod vi att vi skulle behöva dagis - ingen av oss har jobb där man kan vara hemma mycket eller ha med sig henne. Dock hoppas vi kunna dela upp det så att jag och Totte (med hjälp av andra i familjen) kunna ha henne hemma 2 dagar i veckan.

Snart är det också dags för utställning! Hittills har vi anmält oss till två stycken, en i Vårgårda och en i Mark. Ska bli intressant att se hur det går, försöker träna henne inför det med tandvisning, trav, känna på/flytta kroppen osv men ska försöka be fler personer agera "domare" den närmsta tiden.

I september är det också dags för kennelträff vilket givetvis ska bli en kul dag! Spännande att träffa alla andra med hund från Divyx kennel och se hur Ninja reagerar på sin mamma och kullsyskon =) Kommer bli första gången som vi ser så många belgare på samma gång (inte så vanligt annars....finns ju rätt många terv och malle på brukshundklubben men inte så mkt grönisar).

Utöver detta har vi nu 2 gånger kvar på vår valpkurs på Brukshundklubben Kallebäck och jag hoppas kunna fixa så de ordnar en fortsättning på kursen där vi kan få prova på spår, sök etc. Och gärna träna lite  apportering för det är Ninja bra på :) Men för att inte stå utan kurs i höst har vi precis påbörjat en tävlingslydnadskurs för Git Jering på Alfa hundcenter i Lerum. Vi har varit där en gång än så länge och fått läxa till nästa gång om 2 veckor - nu måste vi träna!

Eventuellt ska vi på söndag påbörja vår första sökerfarenhet med ett gäng från Kallebäck - kul att lära känna lite kunniga personer och lära sig själv och Ninja mer om sök.

Mkt som händer som sagt men lite bilder i nuläget - ska bättra oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar